13 oktober 2012



Okej, jag gjorde typ det godaste jag ätit på länge, till middag (så känns det ungefär varje dag...har jag sagt att jag älskar mat?)
Potatis- & rödbetsgratäng med chevré, citronsmörslungad brysselkål & reducerad balsamico...yum!

Såhär gjorde jag -
skala & skiva potatisen tunnt, gör detsamma med rödbetorna..
Koka sedan upp potatisen med grädde, lite mjölk, salt, peppar, pressad vitlök, timjan & rosmarin.
Vid sidan om kokar du rödbetorna i saltat vatten..
Låt båda småkoka i kanske 5 min?

Sedan varvar du potatisen+sås i en ugnsform, med rödbetorna...sedan lägg på tunnt skivad chevré, och toppa med vanlig riven ost...in i ugnen på 225 grader i ca 25-35 min! (kolla, känn...gyllenbrunt & mjukt ska det vara!)

samtidigt kokade jag upp lite balsamvinäger (typ en halv dl) med kanske 2 msk socker..när det börjar koka kan man dra ner värmen rejält, så det får sjuda några minuter. rör om så inte sockret bränner fast i botten..sedan häller jag över det till en liten burk7skål o låter det svalna/tjockna till sig lite..
vill man inte göra såsen själv går det ju lika bra med köpt crema di balsamico.

brysselkålen skär man av botten, och tar av de yttersta bladen. halverar om de är skitstora, kokar i saltat vatten, och när de är lite mjuka men ändå lite tuggmotstånd i så häller man av vattnet och har i en klick smör, lite salt och en skvätt citron! blanda om..

ÄT & NJUT!
(självklart kan man ju äta typ kött/kyckling till om man äter sånt..eller varför inte quornfiléer?)




/my dinner today was awesome...potatoe- & beetroot gratain with goatscheese, lemonbuttered brusslesprouts & crema di balsamico...yum!/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar